ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓεμιστά από την ΑλεξάνδρειαΓεμιστά από την Αλεξάνδρεια
1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις πιπεριές

Για το ταψί

Για το αρωματισμένο λάδι

Διαδικασία

  1. Για τις γεμιστές πιπεριές κέρατο, ξεκινάμε πλένοντας και σκουπίζοντας τις πιπεριές.
  2. Κόβουμε τα καπάκια τους με το κοτσάνι και τα αφήνουμε κατά μέρος. Αφαιρούμε προσεκτικά τις εσωτερικές μεμβράνες και τα σπόρια.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 200 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά οι κόκκοι του.
  6. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο.
  7. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα της γέμισης, όχι ιδιαίτερα σφιχτά, αφήνοντας ένα κενό περίπου 1 εκ. από το άνοιγμά τους. Τις κλείνουμε με τα καπάκια τους.

Ταψί + ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στο ταψί με ένα κουτάλι.
  3. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Αραδιάζουμε ξαπλωτά τις γεμισμένες πιπεριές στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη. Τις ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε.
  4. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να ροδίσουν ωραία οι πιπεριές.

Λάδι λιαστής ντομάτας

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τις ρίγανες (φρέσκια και ξερή).
  2. Μοιράζουμε τις πιπεριές σε πιάτα, περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με γενναία δόση από τυρί φέτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT