«Από τη Μαδρίτη μέχρι τη Βαρκελώνη, όταν παραγγέλνεις pimientos del piquillo, σου φέρνουν πιπεριές Piquillo γεμιστές με διάφορα υλικά της εποχής που τα κάνουν πατέ ή μους». Αυτό το πολύ κλασικό τάπας ετοίμασε με πιπεριές Φλωρίνης ο σεφ και ιδιοκτήτης των Margot και Scala Vinoteca, Δημήτρης Κοντόπουλος.

30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C, στη λειτουργία του αέρα. Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, απλώνουμε τις πιπεριές, τις ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας από το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να αρχίσουν να μαυρίζουν. Ξεφουρνίζουμε, τις βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με μεβράνη για να «ιδρώσουν» και να είναι πιο εύκολο να ξεφλουδιστούν. Μόλις κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Μετράμε 6-7 εκ. από κάτω προς το κοτσάνι και κόβουμε, έτσι ώστε να έχουν ένα σχήμα σαν καμπανίτσα. Κρατάμε τις υπόλοιπες, από το σημείο κοπής μέχρι το κοτσάνι, για τη σάλτσα και τις ψιλοκόβουμε.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά. Μεταφέρουμε στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, τις γαρίδες και το υπόλοιπο λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πιπεριές. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τακτοποιούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα και τον ζωμό και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  3. Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε τις πιπεριές σε πιατέλα. Αδειάζουμε τα υγρά του ταψιού στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές που κρατήσαμε στην άκρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα. Τη σερβίρουμε σε μπολ και συνοδεύουμε τις γεμιστές πιπεριές.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών