
30'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδεςΔιαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, απλώνουμε τις πιπεριές, τις ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας από το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να αρχίσουν να μαυρίζουν.
- Ξεφουρνίζουμε, τις βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με μεβράνη για να «ιδρώσουν» και να είναι πιο εύκολο να ξεφλουδιστούν.
- Μόλις κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
- Μετράμε 6-7 εκ. από κάτω προς το κοτσάνι και κόβουμε, έτσι ώστε να έχουν ένα σχήμα σαν καμπανίτσα.
- Κρατάμε τις υπόλοιπες, από το σημείο κοπής μέχρι το κοτσάνι, για τη σάλτσα και τις ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, τις γαρίδες και το υπόλοιπο λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πιπεριές.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Τακτοποιούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα και τον ζωμό και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε τις πιπεριές σε πιατέλα.
- Αδειάζουμε τα υγρά του ταψιού στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές που κρατήσαμε στην άκρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
- Τη σερβίρουμε σε μπολ και συνοδεύουμε τις γεμιστές πιπεριές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.