ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαστουρμαδοπιτάκιαΠαστουρμαδοπιτάκια
1 ώρα προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Κομμάτια: 24

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά και ντομάτα, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε κατά μέρος.

Πιτάκια

  1. Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε όλα μαζί σε 4 ισόπαχες λωρίδες στη μακριά τους πλευρά.
  2. Αλείφουμε με βούτυρο μία λωρίδα και βάζουμε 1 κουτ. σούπας γέμιση (περίπου 20 γρ.) στη μία της στενή άκρη.
  3. Τυλίγουμε σε ρολό, φέρνοντας και τα πλαϊνά του φύλλου προς τα μέσα για να σφραγίσουμε τη γέμιση. Βρέχουμε ελαφρά την άκρη του φύλλου για να κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Κάθε ρολάκι που φτιάχνουμε το βάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Αλείφουμε όλα τα ρολάκια με τον αραιωμένο κρόκο και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε μαζί με γιαούρτι της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών