Tηγανητά εύκολα πιτάκια από την Μάνη για ένα απίθανο πρωϊνό ή σνακ.

10' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 10 τμχ.

Συνοδευτικά (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας τη νωπή μαγιά σε ένα βαθύ μπολ και την ανακατεύουμε με το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας με τα χέρια μας, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και μαλακό ζυμάρι. (Μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή περισσότερο νερό.)
  2. Πλάθουμε τη ζύμη σε περίπου 10 μπαλάκια των 70 γρ. και τα αραδιάζουμε σε ένα σκεύος.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  4. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να ανοίξει και να σχηματίσει έναν δίσκο (πάχους περίπου 2-3 χλστ.). Τηγανίζουμε τα πιτάκια για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Πάνω στα πιτάκια σκορπίζουμε το κασέρι και όποιο άλλο συνοδευτικό μάς αρέσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών