ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα με γαύρο μαρινάτο, κρεμμύδι και θυμάριΠίτσα με γαύρο μαρινάτο, κρεμμύδι και θυμάρι
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την caponata, τη σιτσιλιάνικη πίτσα με κολοκυθάκια και μελιτζάνες, αρχικά σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σέλερι για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα).
  4. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) ή το καλύπτουμε με λαδόχαρτο και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.
  5. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη. Από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και σκορπίζουμε τα ντοματίνια, την κάππαρη και το ανθότυρο.
  6. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στη χαμηλότερη θέση του φούρνου ή μέχρι να λιώσει ελαφρώς το ανθότυρο και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της.
  7. Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε την caponata: πίτσα με μελιτζάνες και κολοκυθάκια σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 86.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών