
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.Διαδικασία
- Για την caponata, τη σιτσιλιάνικη πίτσα με κολοκυθάκια και μελιτζάνες, αρχικά σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σέλερι για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε.
- Παράλληλα, σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα).
- Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) ή το καλύπτουμε με λαδόχαρτο και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη. Από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και σκορπίζουμε τα ντοματίνια, την κάππαρη και το ανθότυρο.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στη χαμηλότερη θέση του φούρνου ή μέχρι να λιώσει ελαφρώς το ανθότυρο και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της.
- Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε την caponata: πίτσα με μελιτζάνες και κολοκυθάκια σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 86.