Το σιτσιλιάνικο «τουρλού» γίνεται μια αρωματική, άκρως θερινή επικάλυψη για πίτσα.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.

Διαδικασία

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σέλερι για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα). Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) ή το καλύπτουμε με λαδόχαρτο και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη. Από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και σκορπίζουμε τα ντοματίνια, την κάππαρη και το ανθότυρο. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στη χαμηλότερη θέση του φούρνου ή μέχρι να λιώσει ελαφρώς το ανθότυρο και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της.
  3. Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.
  4. 5 μυστικά για την τέλεια ζύμη πίτσας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών