ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα με γκοργκοντζόλα και αχλάδιΠίτσα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι
10' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 1 πίτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πίτσα με έτοιμη ζύμη, γκοργκοντζόλα και καρύδια, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε μέσα 1 έτοιμη λεπτή ζύμη για πίτσα.
  3. Στρώνουμε πάνω στη ζύμη 300 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, αφήνοντας 2 εκ. από τις άκρες ακάλυπτη.
  4. Πασπαλίζουμε την πίτσα με 150 γρ. καρυδόψιχα, χοντροτριμμένη.
  5. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει ελαφρώς.
  6. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε, την πίτσα με γκοργκοντζόλα και καρύδια και συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 83.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών