10'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 1 πίτσαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε πίτσα με έτοιμη ζύμη, γκοργκοντζόλα και καρύδια, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε μέσα 1 έτοιμη λεπτή ζύμη για πίτσα.
- Στρώνουμε πάνω στη ζύμη 300 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, αφήνοντας 2 εκ. από τις άκρες ακάλυπτη.
- Πασπαλίζουμε την πίτσα με 150 γρ. καρυδόψιχα, χοντροτριμμένη.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει ελαφρώς.
- Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε, την πίτσα με γκοργκοντζόλα και καρύδια και συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 83.