Λέγεται ότι αυτή η κλασική πίτσα επινοήθηκε το 1889 από τον Raffaele Esposito προς τιµήν της βασίλισσας Μαργαρίτας. Η βασίλισσα είχε ακούσει τόσα για τις µυθικές πίτσες της Νάπολης, ώστε, όταν επισκέφτηκε την πόλη, ζήτησε να δοκιµάσει µία.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 πίτσα

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 240° C (σκάλα 9 στο γκάζι). Πασπαλίζουµε ένα ρηχό ταψί µε το καλαµποκάλευρο και απλώνουµε τη βάση για πίτσα. Καλύπτουµε την επιφάνεια µε τη σάλτσα ντοµάτας. Προσθέτουµε διάσπαρτη τη µοτσαρέλα και τον βασιλικό και περιχύνουµε µε το λάδι.
  2. Την ψήνουµε για 12-15 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσει και να φουσκώσει. Τη βγάζουµε από τον φούρνο και αλείφουµε την περιφέρεια µε λίγο ακόµα ελαιόλαδο, πριν σερβίρουµε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών