Λέγεται ότι αυτή η κλασική πίτσα επινοήθηκε το 1889 από τον Raffaele Esposito προς τιµήν της βασίλισσας Μαργαρίτας. Η βασίλισσα είχε ακούσει τόσα για τις µυθικές πίτσες της Νάπολης, ώστε, όταν επισκέφτηκε την πόλη, ζήτησε να δοκιµάσει µία.
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 1 πίτσαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πίτσα μαργαρίτα αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 240°C(σκάλα 9 στο γκάζι).
- Πασπαλίζουµε ένα ρηχό ταψί µε το καλαµποκάλευρο και απλώνουµε τη βάση για πίτσα.
- Καλύπτουµε την επιφάνεια µε τη σάλτσα ντοµάτας.
- Προσθέτουµε διάσπαρτη τη µοτσαρέλα και τον βασιλικό και περιχύνουµε µε το λάδι.
- Την ψήνουµε για 12-15 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσει και να φουσκώσει.
- Βγάζουµε την πίτσα μαργαρίτα από τον φούρνο και αλείφουµε την περιφέρεια µε λίγο ακόµα ελαιόλαδο, πριν σερβίρουµε.