ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα ρόσα με μοτσαρέλα και αντζούγιεςΠίτσα ρόσα με μοτσαρέλα και αντζούγιεςΛέγεται ότι αυτή η κλασική πίτσα επινοήθηκε το 1889 από τον Raffaele Esposito προς τιµήν της βασίλισσας Μαργαρίτας. Η βασίλισσα είχε ακούσει τόσα για τις µυθικές πίτσες της Νάπολης, ώστε, όταν επισκέφτηκε την πόλη, ζήτησε να δοκιµάσει µία.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 1 πίτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πίτσα μαργαρίτα αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 240°C(σκάλα 9 στο γκάζι).
  2. Πασπαλίζουµε ένα ρηχό ταψί µε το καλαµποκάλευρο και απλώνουµε τη βάση για πίτσα.
  3. Καλύπτουµε την επιφάνεια µε τη σάλτσα ντοµάτας.
  4. Προσθέτουµε διάσπαρτη τη µοτσαρέλα και τον βασιλικό και περιχύνουµε µε το λάδι.
  5. Την ψήνουµε για 12-15 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσει και να φουσκώσει.
  6. Βγάζουµε την πίτσα μαργαρίτα από τον φούρνο και αλείφουµε την περιφέρεια µε λίγο ακόµα ελαιόλαδο, πριν σερβίρουµε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT