Είτε ετοιμάσουμε σπιτική ζύμη, είτε χρησιμοποιήσουμε μια έτοιμη το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό χάρη στα προϊόντα της γέμισης. Πικάντικο πεκορίνο Αμφιλοχίας και το ξεχωριστό λευκαδίτικο σαλάμι.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 1 πίτσα 36 - 38 εκ.

Διαδικασία

  1. Απλώνουμε στη ζύμη 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας και από πάνω ομοιόμορφα τη φρέσκια μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 220° C για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Ξεφουρνίζουμε και σκορπίζουμε το πεκορίνο Αμφιλοχίας, το σαλάμι Λευκάδας και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το πεκορίνο.
  2. Στο ποτήρι μας ένα ροζέ από Αυγουστιάτη από τη γειτονική Ζάκυνθο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών