Αυτή η πίτσα είναι ό,τι πρέπει για το σήμερα! Τη φτιάχνουμε με σπιτική ζύμη και εκλεκτά υλικά και τη συνοδεύουμε με ένα δροσερό ελληνικό ροζέ.

30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 1 πίτσα διαμ. 36 - 38 εκ.

Για τη βάση

Για τη σάλτσα ντομάτας

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και να αφρίζει. Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι και αλάτι και ανακατεύουμε. Σχηματίζουμε στο αλεύρι μια λακκούβα και εκεί ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι σχεδόν να διπλασιαστεί. Ξαναζυμώνουμε για 1 - 2 λεπτά, ίσα να ξεφουσκώσει, και πλάθουμε σε μπάλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε άλλα 20 λεπτά, να διπλασιαστεί σε όγκο. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας και με κυκλικές κινήσεις σχηματίζουμε έναν λεπτό δίσκο διαμέτρου περίπου 36 - 38 εκ. και πάχους περίπου 2 - 3 χλστ. Εναλλακτικά, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, αλευρώνοντάς τον όμως τακτικά για να μην κολλήσει πάνω του η ζύμη. Λαδώνουμε το ταψί ή το καλύπτουμε με λαδόχαρτο και απλώνουμε πάνω τη ζύμη.
  2. Σάλτσα: Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι και αποσύρουμε.
  3. Πίτσα: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα χόρτα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Aπλώνουμε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα, σκορπίζουμε τα χόρτα και τη λούντζα και καλύπτουμε με το κασέρι. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, σπάμε τα δύο αυγά, «μάτια», στο κέντρο της πίτσας, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα αυγά και να γίνει η ζύμη.
  4. Στο ποτήρι μας ένα ροζέ Λημνιό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών