20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 πίτσα

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 240° C (σκάλα 9 στο γκάζι). Πασπαλίζουµε ένα ρηχό ταψί µε το καλαµποκάλευρο και απλώνουµε τη βάση για πίτσα. Καλύπτουµε την επιφάνεια µε τη σάλτσα ντοµάτας και πασπαλίζουµε µε την παρµεζάνα.
  2. Χωρίζουµε την πίτσα, νοητά, σε τέταρτα και απλώνουµε διάσπαρτη τη µοτσαρέλα πάνω στα δύο απέναντι τέταρτα. Απλώνουµε τα κοµµάτια προσούτο πάνω από ένα από αυτά και τις φέτες ντοµάτας πάνω στο άλλο. Αλατίζουµε ελαφρώς την ντοµάτα και πασπαλίζουµε από πάνω τον βασιλικό. Τοποθετούµε τις αγκινάρες στο τρίτο τέταρτο και στη συνέχεια τα µανιτάρια στο τελευταίο τέταρτο. Πασπαλίζουµε µε ρίγανη αυτά τα δύο τµήµατα.
  3. Ραντίζουµε µε ελαιόλαδο την πίτσα και την ψήνουµε για 12-15 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσει και να φουσκώσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών