
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 20-25 μπολάκιαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το πλιγούρι με γαρίδες, ξεκινάμε βράζοντας το πλιγούρι σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του, και το στραγγίζουμε καλά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μετρημένο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, την ντομάτα, αλατοπίπερο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε καλά. Μοιράζουμε το πλιγούρι σε πιάτα και βάζουμε από 2 γαρίδες στο καθένα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.