ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠλιγούρι με σταφίδες, μυρωδικά και ηλιόσπορουςΠλιγούρι με σταφίδες, μυρωδικά και ηλιόσπορους
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 20-25 μπολάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πλιγούρι με γαρίδες, ξεκινάμε βράζοντας το πλιγούρι σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του, και το στραγγίζουμε καλά.
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μετρημένο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, την ντομάτα, αλατοπίπερο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  3. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά.
  4. Τις στραγγίζουμε καλά. Μοιράζουμε το πλιγούρι σε πιάτα και βάζουμε από 2 γαρίδες στο καθένα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών