ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠλιγούρι πιλάφι με σταφίδεςΤο σμυρναίικο πιλάφι: Με πλιγούρι και σταφίδες
10' προετοιμασία
20' αναμονή
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πλιγούρι με λαχανικά, αρχικά ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι.
  2. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό.
  3. Όταν πει τα υγρά και φουσκώσει - θέλει περίπου 15-20 λεπτά- το στραγγίζουμε από παραπανίσια υγρά.
  4. Κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρούς κύβους, όπως είναι με τη φλούδα.
  5. Το ίδιο και την ντομάτα (αν βάλουμε).
  6. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε σε ψιλά καρέ.
  7. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη (ψιλό ή χοντρό, ό,τι προτιμάμε).
  8. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πλιγούρι, το λάδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  9. Προσθέτουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό έχουμε (αν έχουμε) και σερβίρουμε, το πλιγούρι με λαχανικά, με ψωμί και τυρί φέτα.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών