Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, δύοσμο, βασιλικό ή άνηθο και σερβίρουμε με ψωμί και βαρελίσια φέτα.

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ντρέσινγκ:

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Η διαδικασία έχει συνήθως ως εξής: το ξεπλένουμε καλά, το βάζουμε σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Όταν πει τα υγρά και φουσκώσει -θέλει περίπου 15-20 λεπτά- το στραγγίζουμε από παραπανίσια υγρά.
  2. Κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρούς κύβους, όπως είναι με τη φλούδα. Το ίδιο και την ντομάτα (αν βάλουμε). Καθαρίζουμε τις πιπεριές από κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε σε ψιλά καρέ. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη (ψιλό ή χοντρό, ό,τι προτιμάμε). Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πλιγούρι, το λάδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό έχουμε (αν έχουμε) και σερβίρουμε με ψωμί και τυρί φέτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών