
10'
προετοιμασία
20'
αναμονή
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πλιγούρι με λαχανικά, αρχικά ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό.
- Όταν πει τα υγρά και φουσκώσει - θέλει περίπου 15-20 λεπτά- το στραγγίζουμε από παραπανίσια υγρά.
- Κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρούς κύβους, όπως είναι με τη φλούδα.
- Το ίδιο και την ντομάτα (αν βάλουμε).
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές από κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε σε ψιλά καρέ.
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη (ψιλό ή χοντρό, ό,τι προτιμάμε).
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πλιγούρι, το λάδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό έχουμε (αν έχουμε) και σερβίρουμε, το πλιγούρι με λαχανικά, με ψωμί και τυρί φέτα.