20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την πλούσια ομελέτα με μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα μέτριο πυρέξ.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 4-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Αφαιρούμε σχεδόν όλο το λάδι από το τηγάνι και κρατάμε μόνο 15 ml.
- Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού, τις μελιτζάνες και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να φουσκώσει.
Στο ποτήρι μας : Ένα ρουστίκ κόκκινο κρασί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.