ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣκαλαμαράκια τηγανητά με μπαχαράτο σιμιγδάλιΚαλαμαράκια τηγανητά με μπαχαράτο σιμιγδάλιΠαραδοσιακά, το «φρίτο μίστο» (Fritto Misto) είναι μια ποικιλία τηγανητών. Μπορεί να περιέχει θαλασσινά, όπως σε αυτήν τη συνταγή, αλλά είναι ένα από εκείνα τα ιταλικά πιάτα που ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή. Υπάρχουν παραλλαγές με κυρίαρχο συστατικό το κρέας και τα λαχανικά, ενώ σε άλλες χρησιμοποιούνται φρούτα ή ακόμα και σοκολάτα.

40' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα αντζούγιας 

Για τον χυλό

Διαδικασία

 1. Για να φτιάξουμε την ποικιλία τηγανητών θαλασσινών, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 140°C (σκάλα 1 στο γκάζι).
 2. Στεγνώνουµε όλα τα θαλασσινά µε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

 1. Σε ένα µικρό τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε χαµηλή φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο, τις αντζούγιες, το µαϊντανό και το µπούκοβο για περίπου 1 λεπτό ή µέχρι το σκόρδο να µαλακώσει αλλά να µην πάρει χρώµα. Αδειάζουµε σε µπολ και τη σερβίρουµε χλιαρή ή κρύα.

Για τον χυλό

 1. Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε το αλεύρι µε το αλάτι.
 2. Προσθέτουµε το λάδι και ανακατεύουµε µε µια ξύλινη κουτάλα.
 3. Προσθέτουµε σταδιακά 300 ml χλιαρό νερό και ανακατεύουµε συνεχώς µε το σύρµα, µέχρι να φτιάξουµε έναν λείο και πηχτό χυλό.
 4. Χτυπάµε το ασπράδι µέχρι να σφίξει και το ενσωµατώνουµε στον χυλό.
 5. Ζεσταίνουµε το λάδι (τόσο ώστε να καλύπτει το 1/3 του σκεύους) σε µια φριτέζα ή σε ένα µεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
 6. Βουτάµε τα θαλασσινά, χωρίζοντάς τα ανά είδος, στον χυλό.
 7. Τα τινάζουµε για να αφαιρέσουµε τον περιττό χυλό και τα βάζουµε προσεκτικά στο λάδι. Τηγανίζουµε για 2-3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν.
 8. Τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και τα µεταφέρουµε στον φούρνο, για να παραµείνουν ζεστά όσο τηγανίζουµε τις υπόλοιπες δόσεις.
 9. Σερβίρουµε τα θαλασσινά αµέσως, µαζί µε φέτες λεµονιού και τη σάλτσα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών