40'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις πολίτικες πιπεριές γεμιστές, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι τα 200 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά, για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τα κουκουνάρια και τα ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ρύζι και 400 ml νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα τακτοποιούμε τις πιπεριές σε μία στρώση.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα ρυζιού και από πάνω κλείνουμε τη γέμιση με ένα κομματάκι πιπεριάς Φλωρίνης ή ντοματίνι.
- Ρίχνουμε σε μια άκρη της κατσαρόλας 500 ml ζεστό νερό, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να απορροφήσει το ρύζι τα περισσότερα υγρά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.