20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για το πολίτικο πλιγούρι με κάστανα, κουκουνάρια και σταφίδες, σε μια ρηχή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα αμύγδαλα με τα κουκουνάρια για 5 λεπτά ή μέχρι να καβουρδιστούν. Ρίχνουμε τα κάστανα και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και, όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το πλιγούρι και το μπαχάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας - πρέπει να μαλακώσει και να πιει τα υγρά του. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό επιπλέον).
  3. Οταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε πρώτα με χαρτί κουζίνας και μετά με το καπάκι. Αφήνουμε για μερικά λεπτά να απορροφήσει τα υγρά του και να «σταθεί», και σερβίρουμε.

Μυστικά

Η ίδια συνταγή γίνεται και με ρύζι, αν δεν μας αρέσει το πλιγούρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Άρθρα και Συνταγές με Δημητριακά

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών