ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολίτικο πιλάφι με μελωμένα δαμάσκηναΠολίτικο πιλάφι με μελωμένα δαμάσκηνα
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: για 1 φλιτζάνι περισσεύματα

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε και χτυπάμε στο μούλτι το ψωμί με το ζωμό ή το χυμό, το σκόρδο, τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά.
  2. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα κυβάκια του κρέατος και σερβίρουμε σε πιάτο.
  3. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγη πάπρικα επιπλέον και μερικά ολόκληρα καρύδια ή αμύγδαλα.
  4. Ο μεζές τρώγεται κρύος με πίτες από σουβλάκι που λαδώνουμε και ζεσταίνουμε ελαφρώς στο φούρνο ή στην τοστιέρα.

Μυστικά

Συνοδεύουμε με ένα ουζάκι ή ένα τσίπουρο για να μας ανοίξει η όρεξη. Όπως στην Πόλη...

Άρθρα και Συνταγές με Γαλοπούλα

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών