Περρίσεψε γαλοπούλα, κοτόπουλο ή χοιρινό από τα τραπεζώματά μας; Ιδού μια συνταγή για να τα αξιοποιήσουμε.

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 1 φλιτζάνι περισσεύματα

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μούλτι το ψωμί με το ζωμό ή το χυμό, το σκόρδο, τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα κυβάκια του κρέατος και σερβίρουμε σε πιάτο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγη πάπρικα επιπλέον και μερικά ολόκληρα καρύδια ή αμύγδαλα. Ο μεζές τρώγεται κρύος με πίτες από σουβλάκι που λαδώνουμε και ζεσταίνουμε ελαφρώς στο φούρνο ή στην τοστιέρα.
  2. Συνοδεύουμε με ένα ουζάκι ή ένα τσίπουρο για να μας ανοίξει η όρεξη. Όπως στην Πόλη...

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών