
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: για 1 φλιτζάνι περισσεύματαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε πολίτικο μεζέ με γαλοπούλα, καρύδια και πάπρικα, ξεκινάμε και χτυπάμε στο μούλτι το ψωμί με το ζωμό ή το χυμό, το σκόρδο, τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με τα κυβάκια του κρέατος και σερβίρουμε σε πιάτο.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγη πάπρικα επιπλέον και μερικά ολόκληρα καρύδια ή αμύγδαλα.
- Ο μεζές τρώγεται κρύος με πίτες από σουβλάκι που λαδώνουμε και ζεσταίνουμε ελαφρώς στο φούρνο ή στην τοστιέρα.
Μυστικά
Συνοδεύουμε με ένα ουζάκι ή ένα τσίπουρο για να μας ανοίξει η όρεξη. Όπως στην Πόλη...