20'
προετοιμασία
3 ώρες και 20'
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'
Υλικά
Τεμάχια: 4 - 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μους γάλακτος με πορτοκάλι, αρχικά τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά τα 350 γρ. από την κρέμα γάλακτος μαζί με την πορτοκαλόφλουδα.
- Προτού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Αφαιρούμε τη φλούδα.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Χτυπάμε στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (200 γρ.) μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
- Την αδειάζουμε στο κρύο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
- Μοιράζουμε σε ποτήρια κολονάτα.
- Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες πριν από το σερβίρισμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 24.