
15'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 1 λίτροΔιαδικασία
- Τρίβουμε τα πορτοκάλια στην ψιλή πλευρά του τρίφτη, ώστε να απομακρύνουμε τη φλούδα των φρούτων, που είναι αρκετά πικρή, προσέχοντας να μη φτάσουμε στο λευκό εσωτερικό.
- Το ξύσμα, που είναι ιδιαίτερα αρωματικό, αν θέλουμε, το διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο, για να αρωματίσουμε κρέμες, κέικ κ.
- λπ.
- Βάζουμε 3 κατσαρόλες με άφθονο νερό να βράσουν.
- Ρίχνουμε τα πορτοκάλια (άκοπα) μέσα στην πρώτη κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε, τα ρίχνουμε στη δεύτερη κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε στην τρίτη κατσαρόλα.
- Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε τα πορτοκάλια σε ισόπαχες φέτες (ή ροδέλες) πάχους 0,5 εκ.
- και τις απλώνουμε σε μεγάλο ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.
- Βάζουμε την κανέλα και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και το κονιάκ και περιχύνουμε τις φέτες.
- Καλύπτουμε καλά με 2 φύλλα λαδόκολλας και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.