Υλικά
Μερίδες: για 12 cupcakes - 6 κολοκύθες
Διακόσμηση
Γλάσο ζάχαρης
Διαδικασία
Cupcakes κολοκύθας
- Για να φτιάξουμε τα cupcakes σε σχήμα κολοκύθας αρxικά αλευρώνουμε 6 φορμάκια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι δύο φορές.
- Κοσκινίζουμε επίσης το κορν φλάουρ μέσα στο μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Στον κάδο του μίξερ πάγκου χτυπάμε με το σύρμα το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
- Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε καλά κάθε φορά (στην αρχή το μείγμα θα μοιάζει κομμένο, αλλά στη συνέχεια, με την προσθήκη του αλευριού, θα δέσει και πάλι).
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα.
- Προσαρμόζουμε το εξάρτημα «φτερό» στο μίξερ. Ρίχνουμε σε δύο δόσεις το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό, ομοιόμορφο μείγμα.
- Το μοιράζουμε στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4 – το μείγμα θα φουσκώσει στο ψήσιμο και θα φτάσει λίγο πιο πάνω από το χείλος τους.
- Ψήνουμε τα κεκάκια για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τα ξεφουρνίζουμε.
- Τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Γλάσο ζάχαρης
- Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξουμε ένα παχύρρευστο μείγμα που να κυλάει αργά.
- Προσθέτουμε ελάχιστη ποσότητα από την πορτοκαλί πάστα-χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας, μέχρι να πετύχουμε ένα λαμπερό, έντονο πορτοκαλί χρώμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 42.