10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τα πράσα αχνιστά, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε το κρασί, το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό. Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν και να μείνουν με το ζουμί τους, χωρίς πολλά υγρά.
  3. Ανακατεύουμε προσεκτικά και με απαλές κινήσεις, για να μη σπάσουν και διαλυθούν.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και καπακώνουμε. Αφήνουμε τα πράσα να «ξεκουραστούν» για 20 λεπτά και να απορροφήσουν κι άλλο τα νόστιμα υγρά της κατσαρόλας και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Από τα πράσα κρατάμε το τρυφερό πράσινο μέρος ψιλοκομμένο, σε νάιλον σακουλάκια στην κατάψυξη, για πίτα ή πρασόρυζο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών