ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ«Γουακαμόλε» μανιταριού με πράσινη σαλάτα και σουσαμένια σάλτσα«Γουακαμόλε» μανιταριού με πράσινη σαλάτα και σουσαμένια σάλτσα
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα αντσούγιας

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε πράσινη σαλάτα με μήλα και σάλτσα αντσούγιας, αρχικά τρίβουμε, με την κομμένη πλευρά της σκελίδας σκόρδου, τα τοιχώματα ενός ευρύχωρου μπολ.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά για τη σάλτσα αντσούγιας, μαζί με τη σκελίδα και ανακατεύουμε καλά.

Σαλάτα

  1. Σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα ρίχνουμε τα μήλα, το μαρούλι, το σέλερι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  2. Πετάμε το σκόρδο από τη σάλτσα αντσούγιας (θέλουμε μόνο το άρωμά του) και περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτήν. Ανακατεύουμε.
  3. Σκορπίζουμε τα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως την πράσινη σαλάτα με μήλα και σάλτσα αντσούγιας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT