20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα αντσούγιας
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε πράσινη σαλάτα με μήλα και σάλτσα αντσούγιας, αρχικά τρίβουμε, με την κομμένη πλευρά της σκελίδας σκόρδου, τα τοιχώματα ενός ευρύχωρου μπολ.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά για τη σάλτσα αντσούγιας, μαζί με τη σκελίδα και ανακατεύουμε καλά.
Σαλάτα
- Σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα ρίχνουμε τα μήλα, το μαρούλι, το σέλερι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Πετάμε το σκόρδο από τη σάλτσα αντσούγιας (θέλουμε μόνο το άρωμά του) και περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτήν. Ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε τα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως την πράσινη σαλάτα με μήλα και σάλτσα αντσούγιας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.