20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πράσινη σαλάτα με προσούτο, σύκα και ντρέσινγκ μουστάρδας με σύκο, αρχικά βάζουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, το προσούτο σε μέτρια φωτιά και το ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό.
- Κόβουμε τα σύκα σε λεπτές φέτες.
- Χοντροκόβουμε τις πρασινάδες με το χέρι και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα σύκα.
Ντρέσινγκ
- Πολτοποιούμε το σύκο στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε την πράσινη σαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και προσθέτουμε από πάνω τις ψημένες φέτες προσούτο και τις φλούδες παρμεζάνας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 65.