ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣπροασόρυζοΠρασόρυζο (βίντεο)
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για το πρασοσέλινο αυγολέμονο ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τα πράσα μαζί με 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού για περίπου 10 λεπτά.
  2. Τα σουρώνουμε (κρατάμε το υγρό) και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με τη σελινόριζα, τα καρότα, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό κότας, 250 ml aπό το υγρό που κρατήσαμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σέλερι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

Για το αυγολέμονο

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το αλεύρι για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε άλλα 250 ml από το υγρό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και τους προσθέτουμε στην αλευρόσαλτσα.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμη.
  5. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, σείοντάς την απαλά για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υγρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών