20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τα πράσα μαζί με 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού για περίπου 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε (κρατάμε το υγρό) και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με τη σελινόριζα, τα καρότα, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ζωμό κότας, 250 ml aπό το υγρό που κρατήσαμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σέλερι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
  2. Αυγολέμονο: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το αλεύρι για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε άλλα 250 ml από το υγρό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και τους προσθέτουμε στην αλευρόσαλτσα. Ρίχνουμε την κρέμα και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, σείοντάς την απαλά για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υγρά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών