Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το ψάρι mandras, ξεκινάμε αλατίζοντας το ψάρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε, για να νοστιμίσει.
- Διαλύουμε την πάστα ταμάρινθου (ή τα πολτοποιημένα δαμάσκηνα) σε 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα φύλλα κάρι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας, το πράσινο τσίλι, το τσίλι σε σκόνη, τον ξερό κόλιανδρο και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα ντοματάκια κονσέρβας και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε το νερό με την πάστα ταμάρινθου, τα ντοματίνια και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι (όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο πολλά λεπτά το μαγειρεύουμε).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε με ένα λευκό ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.