30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για την ψαρόσουπα, βάζουμε το ψάρι σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό.
  2. Βράζουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι το ψαχνό του ψαριού να ξεκολλάει από τα κόκαλα. Ξαφρίζουμε, αν χρειαστεί.
  3. Βγάζουμε το ψάρι και σουρώνουμε το ζωμό.
  4. Ξαναβάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
  5. Βράζουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Στο μεταξύ, ξεψαχνίζουμε το ψάρι προσεκτικά να μην αφήσουμε κοκαλάκια και πέτσες.
  7. Μόλις γίνουν τα λαχανικά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψαχνά του ψαριού, το λάδι και αλατοπίπερο και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά (προσθέτοντας, αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, λίγο βραστό νερό).
  8. Επειτα ρίχνουμε το κύμινο, τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση.
  9. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το λεμόνι και σερβίρουμε τη ψαρόσουπα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών