20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα φασολάκια

Διαδικασία

Ψαρομπιφτέκια

  1. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τις νιφάδες βρόμης με 2 κουτ. σούπας από την τριμμένη φρυγανιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ψάρι, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε να το καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  4. Το στραγγίζουμε και το χοντροθρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας σε ένα βαθύ μπολ.
  5. Προσθέτουμε την υπόλοιπη φρυγανιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  6. Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε 6 μπιφτέκια.
  7. Τα «περνάμε» από το μείγμα βρόμης και φρυγανιάς να καλυφτούν καλά και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  8. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Φασολάκια σαλάτα

  1. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακατεύουμε και συνοδεύουμε τα ψαρομπιφτέκια.

Στο ποτήρι μας μια Μαλαγουζιά, ένα Traminer, ένα Sauvignon Blanc.

Συνταγές με Μπακαλιάρος

Συνταγές με Φασολάκια

Συνταγές με Ψάρι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών