
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τα φασολάκια
Διαδικασία
Ψαρομπιφτέκια
- Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τις νιφάδες βρόμης με 2 κουτ. σούπας από την τριμμένη φρυγανιά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ψάρι, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε να το καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Το στραγγίζουμε και το χοντροθρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη φρυγανιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε 6 μπιφτέκια.
- Τα «περνάμε» από το μείγμα βρόμης και φρυγανιάς να καλυφτούν καλά και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Φασολάκια σαλάτα
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
- Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε και συνοδεύουμε τα ψαρομπιφτέκια.
Στο ποτήρι μας μια Μαλαγουζιά, ένα Traminer, ένα Sauvignon Blanc.