20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ψαρονέφρι με ροδάκινα, προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι ,το εστραγκόν και το σκόρδο. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ. Στο ένα βάζουμε το μέλι.
  3. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με το μείγμα του μπολ που περιέχει το μέλι. Αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 15λεπτά, γυρνώντας το ενδιάμεσα και αλείφοντάς το με όσο από το μείγμα έχει περισσέψει μέχρι να καραμελώσει.
  4. Το βγάζουμε από το φούρνο, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά. στη συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες με κοφτερό μαχαίρι.
  5. Με το ζουμί που έχει μείνει στο ταψί αλείφουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο γκριλ να ψηθούν για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα κόβουμε και αυτά σε φέτες.
  6. Αρταίνουμε τα σαλατικά με το μισό μείγμα βαλσαμικού-λαδιού που κρατήσαμε. Προσθέτουμετο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  7. Απλώνουμε τη σαλάτα σε πιατέλα και προσθέτουμε τις φέτες του κρέατος και των ροδάκινων.
  8. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με λεπτές μπρουσκέτες αλειμμένες με κατίκι Δομοκού και πασπαλισμένες με θυμάρι.

Ένα διακριτικά φρουτώδες αρωματικό Viognier.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 101.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών