ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣψαρονέφρι κυδωνάτο με τζίντζερ και μπράντιΨαρονέφρι κυδωνάτο με τζίντζερ και μπράντι
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ψαρονέφρι με μανταρίνι και φασκόμηλο αρχίζουμε με το να αλατοπιπερώσουμε το ψαρονέφρι.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  3. Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε πιατέλα και ρίχνουμε στο σκεύος τα κρεμμύδια.
  4. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν και να γλυκάνουν.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μισό λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  6. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος με τα υγρά που θα έχουν βγάλει στην πιατέλα και ρίχνουμε τον χυμό μανταρινιού, το ξύσμα, το φασκόμηλο και αλατοπίπερο.
  7. Μόλις ο χυμός αρχίσει να κοχλάζει, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί και να δέσει ελαφρώς.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με μανταρίνι και φασκόμηλο ζεστό μαζί με λευκό πιλάφι.

Το ιδιαίτερο άρωμα του μανταρινιού, αλλά και το τζίντζερ στις συνταγές απαιτούν στα ποτήρια ξηρά, κοφτερά κρασιά από λευκές αρωματικές ποικιλίες: Μοσχάτα και Gewürztraminer.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT