Ντομάτα μαζί με πορτοκάλι; Δοκιμάστε το και θα δείτε…

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο το κρέας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο, το γυρνάμε 1-2 φορές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τις ντομάτες.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και το θυμάρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας και η σάλτσα να δέσει κάπως. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
  3. Συνοδεύουμε με: Ταιριάζει θαυμάσια ένα λευκό ρύζι, κατά προτίμηση basmati ή jasmin. Οι πατατοφάγοι θα το συνοδεύσουν με πατάτες τηγανητές.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών