
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ψαρονέφρι με βαλσαμικό ξίδι και Μαυροδάφνη , σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο και λίγο πιπέρι.
- Αλευρώνουμε τις φέτες κρέατος στο μείγμα αυτό και τις τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, χωρίζουμε σε δύο δόσεις τις αλευρωμένες φέτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό ξίδι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50° C.
- Αν το φτιάξουμε σε δύο δόσεις λοιπόν ακολουθούμε την εξής διαδικασία:Ζεσταίνουμε το λάδι της πρώτης δόσης σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του και βάζουμε στο τηγάνι τις μισές φέτες κρέατος.
- Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά, τις γυρίζουμε και τις σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό ξίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα για να μην κολλήσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια μεγάλη πιατέλα τη βάζουμε στον χλιαρό φούρνο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη δεύτερη δόση.
- Μόλις ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα, μοιράζουμε το φαγητό σε 4 πιάτα και το συνοδεύουμε με απλό πιλάφι.
Και στο ποτήρι Μαυροδάφνη, αλλά στην ξηρή γεμάτη αρώματα μπαχαρικών εκδοχή της!