ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρονέφρι με κόκκινο κρασί, μέλι και μουστάρδαΨαρονέφρι με κόκκινο κρασί, μέλι και μουστάρδα
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ψαρονέφρι με βαλσαμικό ξίδι και Μαυροδάφνη , σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο και λίγο πιπέρι.
  2. Αλευρώνουμε τις φέτες κρέατος στο μείγμα αυτό και τις τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  3. Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, χωρίζουμε σε δύο δόσεις τις αλευρωμένες φέτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό ξίδι.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50° C.
  5. Αν το φτιάξουμε σε δύο δόσεις λοιπόν ακολουθούμε την εξής διαδικασία:Ζεσταίνουμε το λάδι της πρώτης δόσης σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του και βάζουμε στο τηγάνι τις μισές φέτες κρέατος.
  6. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά, τις γυρίζουμε και τις σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  7. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό ξίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα για να μην κολλήσει.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια μεγάλη πιατέλα τη βάζουμε στον χλιαρό φούρνο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη δεύτερη δόση.
  9. Μόλις ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα, μοιράζουμε το φαγητό σε 4 πιάτα και το συνοδεύουμε με απλό πιλάφι.

Και στο ποτήρι Μαυροδάφνη, αλλά στην ξηρή γεμάτη αρώματα μπαχαρικών εκδοχή της!

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών