Σερβίρουμε στο πιάτο μας το πιλάφι, τοποθετούμε τα κομμάτια κρέατος και περιχύνουμε με τη πηκτή σάλτσα από το κονιάκ, τζίντζερ και μήλο.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόγια και το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προσθέτουμε το λεμόνι, το τζίντζερ, το σέλερι και το μήλο, αλάτι (με φειδώ, διότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 50 ml νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε το κρέας με τη λιγοστή πικάντικη σάλτσα του και τα κομμάτια μήλου.
  3. Συνοδεύουμε με απλό πιλάφι και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδόξιδο με μπαλσάμικο και ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Στο ποτήρι μας Ροζέ από Μοσχοφίλερο ή Αγιωργίτικο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών