Ετοιμάσαμε τη συνταγή με την ακόλουθη εξαιρετική πρώτη ύλη από την ΑΒ Βασιλόπουλος:

Το φρέσκο Φαγκρί «ΑΒ Επιλογή», μεγαλωμένο στην κρυστάλλινη ελληνική θάλασσα, ξεχωρίζει για τη γεύση και την ποιότητά του. Έχει βραβευθεί με 2 χρυσά αστέρια Ανώτερης Γεύσης για το 2022. Στα ιχθυοπωλεία της ΑΒ διατίθεται χύμα ή συσκευασμένο και καθαρισμένο, ακόμα και φιλεταρισμένο για μοναδικές, πεντανόστιμες συνταγές.

 

30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τη ψαρόσουπα με φρέσκο φαγκρί, αλατοπιπερώνουμε το φαγκρί και το αφήνουμε σε σουρωτήρι, να «τραβήξει» το αλάτι και να νοστιμίσει, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, το σέλινο, τον μαϊντανό και 2 λίτρα νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Προσθέτουμε το φαγκρί και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα με κουτάλα.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το φαγκρί και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών