Μια απίθανη ψαρόσουπα, με δυνατή γεύση και έντονο άρωμα και με ένα ψάρι εκλεκτό, μεγαλωμένο στην κρυστάλλινη ελληνική θάλασσα με ξεχωριστή γεύση και ποιότητα.
Ετοιμάσαμε τη συνταγή με την ακόλουθη εξαιρετική πρώτη ύλη από την ΑΒ Βασιλόπουλος:
30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Για τη ψαρόσουπα με φρέσκο φαγκρί, αλατοπιπερώνουμε το φαγκρί και το αφήνουμε σε σουρωτήρι, να «τραβήξει» το αλάτι και να νοστιμίσει, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, το σέλινο, τον μαϊντανό και 2 λίτρα νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε το φαγκρί και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα με κουτάλα.
Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το φαγκρί και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.