Πλούσια γεύση χάρη στα ψάρια αλλά και στα λαχανικά που χρησιμοποιούμε ενώ το σαφράν δίνει ξεχωριστό άρωμα.

20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε στον πυθμένα τις πατάτες, το σέλερι, το κρεμμύδι και το καρότο. Από πάνω απλώνουμε τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το σαφράν, το λάδι και 1½ λίτρο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα. Βγάζουμε προσεκτικά τα ψάρια σε ένα πιάτο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε τα υγρά και τα λαχανικά από την κατσαρόλα στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα, μοιράζουμε το ψάρι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
  2. Στο ποτήρι μας ένα sherry fino.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών