Μια πληθωρική ψαρόσουπα, ιδανική για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και για ένα γιορτινό.

50' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τα ψάρια και τα κεφάλια από τις γαρίδες με 2,5 λίτρα νερό για περίπου 30 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.
  2. Βγάζουμε τα ψάρια σε ένα σκεύος και σουρώνουμε τον ζωμό σε ένα μπολ.
  3. Ξεψαχνίζουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά, το σκόρδο και τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
  6. Βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα σε δόσεις, σε έναν πολυκόφτη.
  8. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα μύδια, τις γαρίδες, αλατοπίπερο, 80 ml νερό και τα σκεπάζουμε με καπάκι.
  9. Αχνίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε).
  10. Στραγγίζουμε.
  11. Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα και μοιράζουμε σε κάθε πιάτο τα ψάρια και τα θαλασσινά.
  12. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνουμε όσο χυμό λεμονιού μας αρέσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών