ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάναΣουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάνα
10' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το ψευτοσουφλέ με ζαμπόν και 3 τυριά ξεκινάμε και Αλείφουμε με το μαλακωμένο βούτυρο ένα μέτριο πυρίμαχο βαθύ ταψί με διαστάσεις περίπου 40 x 20 εκ.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Σε φαρδύ μπολ βάζουμε το γάλα και αλατοπίπερο.
  4. Βουτάμε εκεί περίπου τις μισές φέτες ψωμιού, μία μία, για λίγα δευτερόλεπτα, τις βγάζουμε, τις πιέζουμε απαλά ανάμεσα στις παλάμες μας πάνω από το μπολ, για να στύψουμε το περιττό γάλα, και τις στρώνουμε στο ταψί, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα του.
  5. Αν χρειαστεί, κόβουμε κάποιες φέτες σε μικρότερα κομμάτια για να εφαρμόσουν καλά.
  6. Πάνω τους στρώνουμε τις μισές φέτες κασέρι, τις μισές φέτες ζαμπόν και σκορπίζουμε τη μισή γραβιέρα.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, μουλιασμέ- νες και αυτές στο γάλα και στυμμένες, τις υπόλοιπες φέτες κασέρι και ζαμπόν και την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.
  8. Πασπαλίζουμε και με την τριμμένη παρμεζάνα.
  9. Περιχύνουμε το σουφλέ με όσο γάλα περίσσεψε και φουρνίζουμε.
  10. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια αλλά και το κάτω μέρους του σουφλέ.
  11. Αν η επιφάνεια πάρει πολύ γρήγορα χρώμα, σκεπάζουμε το ταψί χαλαρά με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  12. Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό, όχι καυτό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών