Είναι γεµάτο µε τα χρώµατα, τις έντονες γεύσεις και τη ζωντάνια των τσιγγάνων που εφηύραν το φλαµένκο. Σερβίρεται µε ένα µεγάλο ποτήρι κρασί γκρενάς (grenache) από το Αλικάντε.
30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και τηγανίζουµε τις πατάτες, σε µέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουµε από το τηγάνι µε τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και βάζουµε στο τηγάνι τις πιπεριές και τα κρεµµύδια.
- Κόβουµε δύο από τις φέτες του χαµόν σε λεπτές λωρίδες και τις προσθέτουµε στο τηγάνι. Μαγειρεύουµε για 6 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν το κρεµµύδι και οι πιπεριές.
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
- Κρατάµε 4 σπαράγγια και βάζουµε τα υπόλοιπα στο τηγάνι, µαζί µε τον αρακά και τα φασολάκια. Μαγειρεύουµε για 10 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς τα φασολάκια και ο αρακάς.
- Προσθέτουµε τις ντοµάτες και τον πελτέ ντοµάτας.
- Ρίχνουµε 130 ml νερό, µπόλικο αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.
- Ξαναβάζουµε τις πατάτες στο τηγάνι.
- Σκεπάζουµε µε το καπάκι και µαγειρεύουµε σε χαµηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
- Αλείφουµε µε λάδι ένα οβάλ πυρίµαχο σκεύος και µεταφέρουµε τα λαχανικά µε τρυπητή κουτάλα.
- Με ένα κουτάλι, δηµιουργούµε τέσσερις «φωλιές», σε ίση απόσταση µεταξύ τους, και σπάµε µέσα τα αυγά, ένα στην κάθε φωλιά.
- Απλώνουµε από πάνω τα 4 σπαράγγια και το λουκάνικο. Κόβουµε το υπόλοιπο χαµόν σε µεγάλα κοµµάτια και τα απλώνουµε και αυτά πάνω από το µείγµα.
- Πασπαλίζουµε µε µαϊντανό και ψήνουµε στον φούρνο για 20 λεπτά ή µέχρι να δέσουν τα ασπράδια των αυγών. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό.