Γλυκά από τη ζάχαρη, αλµυρά από τη σάλτσα σόγιας και σκορδάτα, αυτά τα παϊδάκια γίνονται λουκούµι. Ψήνονται ιδανικά σε ψησταριά µε κάρβουνα, αλλά και στον φούρνο µπορούν να γίνουν εξαιρετικά και τραγανά. Όπως πάντα, αν δεν µας αρέσει ο κόλιανδρος, µπορούµε να τον παραλείψουµε.

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Χτυπάµε στον πολυκόφτη το σκόρδο και τον κόλιανδρο µέχρι να γίνουν πολτός. Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουµε όλα τα υλικά και τρίβουµε τη µαρινάδα στα παϊδάκια µε τα δάχτυλά µας. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και τα αφήνουµε να µαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλο το βράδυ.
  2. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C ή ανάβουµε την ψησταριά ή την γκριλιέρα. Αν τα ψήσουµε στον φούρνο, τοποθετούµε τα παϊδάκια µε όλη τη µαρινάδα στη λαµαρίνα του φούρνου. Ψήνουµε για 35-40 λεπτά, αλείφοντας αρκετές φορές τα παϊδάκια µε τη µαρινάδα καθώς ψήνονται, µέχρι να ψηθούν εντελώς και να καψαλιστούν ελαφρά.
  3. * Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών