20'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 8Γέμιση
Διαδικασία
- Για τα ψητά μήλα, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Από τα κίτρινα μήλα αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή προσεκτικά με ένα κοφτερό, μυτερό μαχαίρι.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ζεματίζουμε το ξύσμα για 10 δευτερόλεπτα σε ένα μπρίκι με νερό που βράζει. Σουρώνουμε αμέσως.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα με τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε.
- Ξεφουρνίζουμε τα μήλα και τα παραγεμίζουμε με ένα κουταλάκι με το μείγμα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ξεσκέπαστο για ακόμη 20 - 30 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν τα μήλα.
- Ενδιαμέσως, περιχύνουμε τα μήλα 2-3 φορές με τα υγρά του ταψιού.
- Σερβίρουμε τα μήλα με το ζουμάκι τους και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.