ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨητά μήλα με χαλβάΨητά μήλα με χαλβά
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8

Γέμιση

Διαδικασία

  1. Για τα ψητά μήλα, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Από τα κίτρινα μήλα αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή προσεκτικά με ένα κοφτερό, μυτερό μαχαίρι.
  3. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, ζεματίζουμε το ξύσμα για 10 δευτερόλεπτα σε ένα μπρίκι με νερό που βράζει. Σουρώνουμε αμέσως.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα με τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε.
  6. Ξεφουρνίζουμε τα μήλα και τα παραγεμίζουμε με ένα κουταλάκι με το μείγμα.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ξεσκέπαστο για ακόμη 20 - 30 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν τα μήλα.
  8. Ενδιαμέσως, περιχύνουμε τα μήλα 2-3 φορές με τα υγρά του ταψιού.
  9. Σερβίρουμε τα μήλα με το ζουμάκι τους και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών