30' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Βάση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε ένα λασπώδες μείγμα.
  2. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. και ύψους 4-5 εκ. πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, το οποίο τσαλακώνουμε γύρω από το τσέρκι για να το στερεώσουμε και να φτιάξουμε έναν πάτο.
  3. Μεταφέρουμε το τσέρκι με το αλουμινόχαρτο πάνω σε ένα ρηχό ταψί.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε με την παλάμη μας για να απλωθεί ομοιόμορφα τόσο στον πυθμένα όσο και στα τοιχώματα.

Γέμιση

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ, με το σύρμα, τα δύο τυριά με τη μαρμελάδα, μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό και ομοιογενές μείγμα.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη για να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί μια κρέμα λεία και εντελώς ομογενοποιημένη.
  3. Την αδειάζουμε στο τσέρκι, πάνω από τη βάση, και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε αφαιρώντας με προσοχή το τσέρκι και απλώνουμε στην επιφάνεια την επιπλέον μαρμελάδα σύκο.
  5. Γαρνίρουμε το cheesecake με φρέσκα ή ξερά σύκα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών