20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το ψητό ψάρι αρχικά στεγνώνουµε καλά τα ψάρια.
- Χαράζουµε κάθε ψάρι τρεις ή τέσσερις φορές και από τις δύο πλευρές µε ένα κοφτερό µαχαίρι.
- Χρησιµοποιώντας γουδί και γουδοχέρι ή έναν πολυκόφτη, κοπανίζουµε ή αναµειγνύουµε το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το τριµµένο πιπέρι, το αλάτι και το λάδι µέχρι να γίνουν πολτός.
- Τρίβουµε τον πολτό µέσα στις κοιλότητες και σε όλη την επιφάνεια των ψαριών.
- Σκεπάζουµε και τα αφήνουµε να µαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Για να µαλακώσουµε τα φύλλα µπανάνας, έτσι ώστε να µη σπάσουν, τα βάζουµε σε καυτό φούρνο για περίπου 10 µε 20 δευτερόλεπτα ή τα ζεµατίζουµε ελαφρά.
- Απλώνουµε δύο κοµµάτια, έτσι ώστε οι ίνες τους να εκτείνονται παράλληλα, και τυλίγουµε το κάθε ψάρι σαν δέµα. Ενώνουµε και στερεώνουµε τις άκρες των φύλλων µε οδοντογλυφίδες.
- Προθερµαίνουµε το γκριλ (επάνω αντίσταση) ή την ψησταριά σε µέτρια θερµοκρασία. Ψήνουµε τα ψάρια για περίπου 15 λεπτά από την κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν.
- Μεταφέρουµε προσεκτικά τα ψάρια σε πιατέλα, ανοίγουµε τα φύλλα µπανάνας και σερβίρουµε.