ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι ψητό σε αρωματικό λάδι και σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντοΨάρι ψητό σε αρωματικό λάδι και σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντοΣε αυτήν τη συνταγή χρησιµοποιούνται φύλλα µπανάνας για να προστατεύσουν το ψάρι από τη φωτιά, αλλά και για να προσθέσουν µια έξτρα λεπτή γεύση. Τα φύλλα θα καψαλιστούν ελαφρά καθώς ψήνονται. Φύλλα µπανάνας µπορούµε να βρούµε σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα, συχνά κατεψυγµένα.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ψητό ψάρι αρχικά στεγνώνουµε καλά τα ψάρια.
  2. Χαράζουµε κάθε ψάρι τρεις ή τέσσερις φορές και από τις δύο πλευρές µε ένα κοφτερό µαχαίρι.
  3. Χρησιµοποιώντας γουδί και γουδοχέρι ή έναν πολυκόφτη, κοπανίζουµε ή αναµειγνύουµε το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το τριµµένο πιπέρι, το αλάτι και το λάδι µέχρι να γίνουν πολτός.
  4. Τρίβουµε τον πολτό µέσα στις κοιλότητες και σε όλη την επιφάνεια των ψαριών.
  5. Σκεπάζουµε και τα αφήνουµε να µαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  6. Για να µαλακώσουµε τα φύλλα µπανάνας, έτσι ώστε να µη σπάσουν, τα βάζουµε σε καυτό φούρνο για περίπου 10 µε 20 δευτερόλεπτα ή τα ζεµατίζουµε ελαφρά.
  7. Απλώνουµε δύο κοµµάτια, έτσι ώστε οι ίνες τους να εκτείνονται παράλληλα, και τυλίγουµε το κάθε ψάρι σαν δέµα. Ενώνουµε και στερεώνουµε τις άκρες των φύλλων µε οδοντογλυφίδες.
  8. Προθερµαίνουµε το γκριλ (επάνω αντίσταση) ή την ψησταριά σε µέτρια θερµοκρασία. Ψήνουµε τα ψάρια για περίπου 15 λεπτά από την κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν.
  9. Μεταφέρουµε προσεκτικά τα ψάρια σε πιατέλα, ανοίγουµε τα φύλλα µπανάνας και σερβίρουµε.

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών