Η βαρελίσια «φέτα» του νησιού μπορεί να μην είναι ΠΟΠ και να μην μπορεί βάσει νόμου να ονομάζεται φέτα, αξίζει όμως δοκιμής, καθότι πλούσια, με έντονα πικάντικη «βαρελίσια» γεύση, θαυμάσιο άρωμα και μακρά επίγευση.

 

10' προετοιμασία
12' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 22'

Υλικά

Τεμάχια: 16

Διαδικασία

  1. Για τους κεφτέδες με «φέτα» Κεφαλονιάς, σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με αλατοπίπερο στο μισό λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά.
  2. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον πάγο, και ζυμώνουμε καλά.
  3. Όσο ζυμώνουμε, ρίχνουμε σταδιακά τον πάγο.
  4. Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Πλάθουμε 16 πλακέ κεφτέδες και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ στον φούρνο, για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μια ρετσίνα, παρακαλώ!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών