10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ψωμοτύρι σουφλέ, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στη συνέχεια, μοιράζουμε τα τυριά σε δύο ίσα μέρη.
  3. Αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο.
  4. Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
  5. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα τυριών.
  6. Καλύπτουμε με φέτες του τοστ, τις οποίες βουτυρώνουμε ελαφρώς.
  7. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.
  8. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια. Το σουφλέ βγαίνει ελαφρώς ζουμερό.
  9. Συνοδεύουμε, το ψωμοτύρι σουφλέ, με μια απλή ντοματοσαλάτα με βασιλικό ή δυόσμο στο πλάι.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών