Σουφλέ καλοκαιριάτικα; Κι όμως. Είναι τόσο απλό και γρήγορο που θα το φτιάχνεις όλες τις εποχές. Τώρα, με μια ντομάτα σαλάτα στο πλάι.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Μοιράζουμε τα τυριά σε δύο ίσα μέρη.
  3. Αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο.
  4. Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
  5. Στώνουμε τη μισή ποσότητα τυριών.
  6. Καλύπτουμε με φέτες του τοστ, τις οποίες βουτυρώνουμε ελαφρώς.
  7. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.
  8. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια.
  9. Το σουφλέ βγαίνει ελαφρώς ζουμερό.
  10. Συνοδεύουμε με: Επειδή το φαγητό είναι επιβαρυμένο με τα λιπαρά του τυριού, αρκεί μια απλή ντοματοσαλάτα με βασιλικό ή δυόσμο στο πλάι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών