ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιώργος Ριζόπουλος, ο καπετάνιος που έγινε εστιάτοραςΓιώργος Ριζόπουλος, ο καπετάνιος που έγινε εστιάτορας
45' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Κομμάτια: 30-35

Για τη γέμιση

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης, ρίχνοντας το νερό λίγο λίγο μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και αφράτο ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα (αν έχουμε χρόνο, το αφήνουμε κι άλλο, γιατί όσο περισσότερο ξεκουραστεί, τόσο πιο εύκολα θα μπορούμε να το ανοίξουμε).
  2. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης (προσθέτουμε ή αφαιρούμε μέλι ή ζάχαρη, κατά προτίμηση).
  3. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε με τον πλά- στη πολύ λεπτό φύλλο. Με ένα τσέρκι ή με φλιτζάνι δια- μέτρου 6-10 εκ. (ανάλογα με το μέγεθος που προτιμάμε) κόβουμε δίσκους ζύμης. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  4. Στο κέντρο κάθε δίσκου τοποθετούμε 1 μικρή κουταλιά από το μείγμα γέμισης. Υγραίνουμε την περιφέρεια του κύκλου με πινέλο βουτηγμένο σε νερό και διπλώνουμε ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τα σημεία της ένωσης με τα χέρια ή με ένα πιρούνι.
  5. Σε μια κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο λάδι και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  6. Μόλις κάψει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τηγανίζουμε τα ραφιόλια σε δόσεις, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  7. Βγάζουμε τα ραφιόλια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν ελαφρώς σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τηγανίσουμε και τα υπόλοιπα.
  8. Βάζουμε τα ραφιόλια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με μπόλικο μέλι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και σουσάμι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών