1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια στον φούρνο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
- Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια γάστρα απλώνουμε τα κρεμμύδια σε μία στρώση και από πάνω τακτοποιούμε τα ρεβύθια.
- Ρίχνουμε τις δάφνες, αλατοπίπερο, το λάδι και 1.500 ml νερό.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοψήνουμε για 12 ώρες. Καλύτερα να την ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να έχουμε τη ρεβυθάδα έτοιμη την επόμενη ημέρα.
Στο ποτήρι μας: Ένα κρητικό Δαφνί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.