Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλμύρα, βάζουμε βλίτα ή άλλα χόρτα της αρεσκείας μας.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα ριγκατόνι με αλμύρα και σάλτσα πιπεριάς, πολτοποιούμε στον πολυκόφτη την πιπεριά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι και το πετάμε.
  3. Ρίχνουμε την πιπεριά, τις ντομάτες και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  5. Τα τελευταία 4-5 λεπτά του βρασίματος προσθέτουμε τα χόρτα και συνεχίζουμε το βράσιμο. 
  6. Στραγγίζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αδειάζουμε αμέσως στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. 
  7. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ένα Blanc de Noir από Ξινόμαυρο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών