15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3–4 λεπτά ή μέχρι να γυαλίσει και να μαραθεί.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και το «ψήνουμε» ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.
- Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα με αυγοδάρτη, για να μη σβολιάσει αυτή η ιδιότυπη μπεσαμέλ.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου δέσει, για 4-5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρεμώδες τυρί, τους κρόκους χτυπημένους ελαφρώς και τα 100 γρ. από την τριμμένη παρμεζάνα.
- Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά έως ότου δέσει ελαφρώς η κρέμα τυριού.
- Όση ώρα ετοιμάζουμε την κρέμα, βράζουμε τα ζυμαρικά για 3 λεπτά λιγότερο από όσο ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά με τον μαϊντανό και την κρέμα τυριού μόλις είναι έτοιμη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα (με το μίξερ χειρός ή στο μίξερ) και κουταλιά κουταλιά την προσθέτουμε στα ζυμαρικά ανακατεύοντας πολύ απαλά.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ, αδειάζουμε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στη μεσαία σκάλα για περίπου 15–20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.
- Σερβίρουμε το φαγητό με κουτάλα, καθώς δεν κόβεται σε κομμάτια, όσο είναι ζεστό.
Συνοδεύουμε με
- Μια απλή πράσινη σαλάτα με πρασινάδες της εποχής και λαδόξιδο.