30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για το ριζότο με φρέσκα φασολάκια, ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με το γλυκό κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε το ζωμό να σιγοβράζει σε μια κατσαρόλα, ώστε να διατηρείται ζεστός.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι.
- Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα που φτιάξαμε στο τηγάνι και 1 κουτάλα από τον καυτό ζωμό. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις το ρύζι πιει τα υγρά προσθέτουμε κι άλλο ζωμό - όχι πάνω από 2 κουτάλες κάθε φορά- και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία ώσπου το ρύζι να μαλακώσει - συνολικά η διαδικασία διαρκεί 18-20 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο, την πάπρικα και το γλυκάνισο.
- Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 26.