30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το ριζότο με φρέσκα φασολάκια, ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με το γλυκό κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Βάζουμε το ζωμό να σιγοβράζει σε μια κατσαρόλα, ώστε να διατηρείται ζεστός.
  5. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι.
  6. Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα που φτιάξαμε στο τηγάνι και 1 κουτάλα από τον καυτό ζωμό. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  7. Μόλις το ρύζι πιει τα υγρά προσθέτουμε κι άλλο ζωμό - όχι πάνω από 2 κουτάλες κάθε φορά- και ανακατεύουμε.
  8. Συνεχίζουμε τη διαδικασία ώσπου το ρύζι να μαλακώσει - συνολικά η διαδικασία διαρκεί 18-20 λεπτά.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο, την πάπρικα και το γλυκάνισο.
  10. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 26.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών