15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.
- Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το ζωμό, σε δόσεις.
- Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βασιλικό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ελάχιστο αλάτι και άφθονο πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί για 2 - 3 λεπτά και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα λευκό κρασί με «λεμονάτο» χαρακτήρα και φινετσάτα αρώματα, μια Μαντινεία.