ροζ μαρμελάδα μήλου με ρόδι
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
ροζ μαρμελάδα μήλου με ρόδι
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κυδώνια με τη βοήθεια ενός peeler ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
ροζ μαρμελάδα μήλου με ρόδι
Στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε το χυμό σε μια λεκάνη ή σε ένα ευρύχωρο μπολ.
ροζ μαρμελάδα μήλου με ρόδι
Τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα και τα κυδώνια και τα βάζουμε μέσα στο χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε με το χυμό να μη μαυρίσουν.
ροζ μαρμελάδα μήλου με ρόδι
Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο στον τρίφτη, το κρατάμε στην άκρη και στύβουμε τα ρόδια στο στύφτη του λεμονιού.
ροζ μαρμελάδα μήλου με ρόδι
Μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα τριμμένα φρούτα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το χυμό από το ρόδι. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φρούτα και να ενσωματωθούν στο σιρόπι.
ροζ μαρμελάδα μήλου με ρόδι
Για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα, βάζουμε 1 κουταλιά σε ένα πιάτο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τραβάμε μια γραμμή με τη μύτη του κουταλιού. Αν η γραμμή μείνει σταθερή και δεν απλώσει, τότε η μαρμελάδα έχει δέσει. Διαφορετικά, τη βράζουμε λίγο ακόμη.
ροζ μαρμελάδα μήλου με ρόδι
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα μήλου με ρόδι αμέσως σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε, κρατώντας τα με πετσέτα για να μην καούμε.
ροζ μαρμελάδα μήλου με ρόδι
Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

40' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: περίπου 1 1/2 κιλό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρμελάδα μήλου με ρόδι, βάζουμε τη ζάχαρη σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  2. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κυδώνια με τη βοήθεια ενός peeler ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  3. Στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε το χυμό σε μια λεκάνη ή σε ένα ευρύχωρο μπολ.
  4. Τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα και τα κυδώνια και τα βάζουμε μέσα στο χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε με το χυμό να μη μαυρίσουν.
  5. Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο στον τρίφτη, το κρατάμε στην άκρη και στύβουμε τα ρόδια στο στύφτη του λεμονιού.
  6. Μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα τριμμένα φρούτα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το χυμό από το ρόδι.
  7. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
  8. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φρούτα και να ενσωματωθούν στο σιρόπι.
  9. Για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα, βάζουμε 1 κουταλιά σε ένα πιάτο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τραβάμε μια γραμμή με τη μύτη του κουταλιού. Αν η γραμμή μείνει σταθερή και δεν απλώσει, τότε η μαρμελάδα έχει δέσει. Διαφορετικά, τη βράζουμε λίγο ακόμη.
  10. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα μήλου με ρόδι αμέσως σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε, κρατώντας τα με πετσέτα για να μην καούμε.
  11. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών